Laiskotuspäivän hernekeitto














Eilen en jaksanu laittaa yhtään mitään ruokaa, joten ostettiin kaupasta grillatut broiskun rintapalat ja valmista kreikkalaista salaattia. Tänäänkään en oo sen ahkerampi, vaan syödään pakkasesta hernekeittoa, itsetehtyä tosin. Resepti löytyy alhaalta.

Duunikaveri toi tänään töihin aivan sairaan hyviä, itse tekemiään muffineja ja sain kinuttua reseptin valkosuklaa-limemuffineja varten :) saas nähdä onnistunko tekemään yhtä täydellisen muhkeita vai lässähtääkö ne niinkuin aina ennenkin. Laitan reseptin tänne, kunhan oon testannu niitä ensin.

Muutenkin pitäsi laajentaa repertuaariaan leipomusten puolelle. Ainut mitä oon koskaan leiponut onnistuneesti oli jouluna fenkolilimput ja niistä tuli ihan mielettömän hyviä. Senkin reseptin voisin tänne laittaa... ainiin ja teinhän mä valkosuklaa-karpalokakkua, joka oli myös ihan mieletöntä. Mutta lasketaanko sitä leipomiseksi kun se oli hyydykekakku eikä uunissa käynyt kertaakaan? En oo varma :D

Mutta tässä hernarin resepti:

pussillinen kuivattuja herneitä
2 l vettä
sipuli
meiramia
suolaa
mustapippuria
potkaa (tai jotain muuta lihaa)

Liota herneet 2l vettä yön yli tai niin että ne on pehmenneet tarpenneet (n.8h)

Laita herneet kiehumaan lioitusvedessä ja lisää pilkottu sipuli ja potka. Anna kiehua hiljalleen n.2h kunnes keitto on mössööntynyt.

Jos lihassa oli luu, poista se ja pilko liha, lisää lihat takaisin keittoon. Mausta sopivaksi suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.

Keittoa tulee paljon joten olen itse pakastanut loput.

Kommentit

Mary sanoi…
No leivoithan sä omenapiirakkaa, sekin oli hyvää!