Punaviinissä haudutettu karitsanpaisti














Hieman läjän näkönen kuva mutta minkäs teet :D Halusin siis tehdä lammasta mutta kahdelle on tyhmää laittaa minipientä paistia, jotain laitoin neljälle. Paisti onnistui yllättävän hyvin. Aikaisemmin mulla on ollut hieman huono onni paistien kanssa, mutta luultavasti se on johtunut siitä, että oon yrittänyt saada niistä mediumeita. Tästä olikin tarkoitus tulla jopa mielellään ylikypsää.

Paistia vasten:
Karitsan- /lampaanpaisti (oma oli 750g)
suolaa
timjamia
rosmariinia
salviaa
oliiviöljyä
chiliruohetta

Haudutusliemi:
4 porkkanaa
1 lehtisellerin varsi
n. 100g selleriä
6 kpl pieniä shalottisipuleita
10 valkosipulin kynttä
minttua
timjamia
rosmariinia
suolaa
pippuria
½ dl riistafondia
1 l vettä
n. 5 dl punaviiniä

Leikkaa paistista pois kalvot ja muu ylimääräinen.

Murskaa huhmareessa öljylirauksen kanssa timjami, salvia, rosmariini, suola, mustapippurit sekä hippunen chilirouhetta.

Hiero paistin pintaan ja kääri tiukasti kelmuun. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.

Kuumenna uuni 150-175 asteeseen. Valmista lihaliemi vedestä ja riistafondista, kiehauta.

Pilko uuninkestävään pataan porkkanat, selleri, lehtiselleri ja sipulit sekä valkosipulit kokonaisena, hieman murskattuna, muutama timjamin oksa, vajaa kourallinen mintunlehtiä ja muutamaa tl rosmariinia tai muutama rosmariinin oksa.

Ruskista paistin pinta pannulla ja laita sekin pataan.

Kaada päälle lihaliemi sekä punaviiniä sen verran, että pata täyttyy. Laita padan päälle folio ja tökkää paistomittari sen läpi paistin paksuimpaan kohtaan. Anna hautua uunissa 2,5h. Kun paisti on hautunut tarpeeksi, nosta paisti padasta ja kääri folioon vetäytymään n. 15min ajaksi, jonka jälkeen leikkaa siivuiksi tarjoiluastialle.

Kastike:
Paistin hautumisliemi
2 rkl maizenaa
~ ½ dl vettä
aromisuolaa
3 rkl mustaherukkahilloa

Siivilöi liemi padasta kattilaan. Kiehuta ja lisää veteen sekoitettu maizena suurustaaksesi kastikkeen. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää vielä mustaherukkahilloa n. 3 rkl, tarkista maku vielä.

Lisukkeena oli valkosipuliperunoita ripauksella timjamia, ohje löytyy esim. tästä, padassa hautuneet juurekset sekä perussalaattia.

Kommentit

Unknown sanoi…
Oli syötävän hyvää, kiitos.