Lohi-rapuleivät


Ensimmäinen reseptini on yksinkertaisesti, otsikon mukaisesti lohi-rapuleivät, joita oikeastaan pitäisi kuvata Tanskalaisina voileipinä eli Smörrebrödeinä. Leipien kanssa söimme rapukeittoa, joka reseptin tulen myös laittamaan tänne myöhemmin.

Annoksia: 2

Leipiin tarvitaan:

4 viipaletta ruispaahtoleipää
ranskankermaa
jääsalaattia
valkosipulin kynsi
150g graavi- tai kylmäsavulohta
½ punasipuli
100g jokiravun pyrstöjä
hieman sitruunan mehua
ripaus sitruunapippuria

Kuori ja halkaise valkosipuli. Hiero sitä jokaisen leipäviipaleen pintaan, jotta niihin tarttuu makua. Voitele leivät ohuesti ranskankermalla.

Leikkaa punasipuli renkaiksi. Asettele leipien päälle salaatin lehdet, lohiviipaleet ja sipulirenkaat. Päällimäiseksi laita nokare ranskankermaa, johon saa näppärästi tökittyä jokiravun pyrstöt kiinni.

Purista vielä päälle muutama pirasa sitruunan mehua ja ripaus sitruunapippuria.

Tähän voi käyttää toki ihan mitä mieleen juolahtaa, itse olisin halunnut käyttää vielä lisänä mätiä mutta rahatilanne ei antanut myöden.

Kommentit