Punaviinikastike

Punaviinikastike tarjottavaksi hyvän lihan kanssa. Ite oon tarjonnut muistaakseni ainakin naudan sisäpaistin sekä karitsan sisä- ja ulkofileen kanssa. Mausta tulee täyteläinen kun vaan jaksaa keittää viiniä tarpeeksi kokoon, eli aikaa kannattaa varata riittävästi.

Tarvitaan:

n. 7dl punaviiniä, tanniinitonta
oliiviöljyä
kokonaisia mustapippureita
1 iso tai 2 pientä sipulia
1l vettä
2 lihaliemikuutiota
n. 50g voita
maizenaa

Pilko sipuli pieneksi ja kuulota se pannulla öljyssä. Lisää mustapippurit ja viini. Keitä kokoon kunnes nestettä on jäljellä n. 1dl.

Valmista lihaliemi ja lisää se joukkoon. Keitä taas hieman kokoon. Siivilöi kastike kattilaan ja laita takaisin hellalle.

Sekoita maizena pieneen määrään viiniä, sekoita se ja voi kastikkeen sekaan, sekoita koko ajan. Jos et ole tyytyväinen kastikkeen sakeuteen suurusta lisää.

Lopuksi tarkista maku ja tarvittaessa lisää suolaa ja mustapippuria.

Kommentit