Spagetti Bolognese

Helppo ja nopea Bolognese-kastike, huomattavasti parempaa kuin kaupan purkki- tai jauhokastikkeet. Aloin tekemään tätä kun rupesin ihmetteleemään, että miks ihmeessä mä teen bolognese-kastikkeen kaupan valmisjutuista vaikka en tee mitään muuta. Kannatti, tää todellakin on parempaa. :)

Annoksia 4

Tarvitaan:
spagettia
400g naudan jauhelihaa
oliiviöljyä
sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
tuore chili (siemenet poistettuna)
2 purkkia kokonaisia, kuorittuja tomaatteja (tietysti voi käyttää myös murskaa tms. mutta nää on vaan parhaita)
1 pikkupurkki tomaatti pyrettä
1 tl chilitahnaa (ei tee kastikkeesta tulista, antaa vain kivan säväyksen)
aromisuolaa
mustapippuria
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
oreganoa
parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan ja pilko sipuli, valkosipuli ja chili. Poista chilistä siemenet, voit vaikka huuhtoa kraanan alla niin että saat kaikki siemenet pois. Chilistä ei ole tarkoitus saada ruokaan tulisuutta vaan ainoastaan chilin oma maku.

Ruskista jauheliha ja lisää sipuli, valkkari ja chili. Mausta mustapippurilla, aromisuolalla ja jauhelihamausteella.

Kun liha on kokonaan ruskistunut lisää tomaatit, pyre ja chilitahna. Murskaa kokonaisia tomaatteja pienemmäksi. Mausta paprikamausteella ja oreganolla. Anna hautua hetki.

Maista, lisää mausteita tarvittaessa.

Valuta pasta kun se on sopivaa ja mausta se oliiviöljyllä. Raasta annosten päälle parmesaania.

On hyvää :)

P.S Tästä saa loistavan tomaattikastikkeen jättämällä jauhelihan pois. Oon myös korvannut jauhelihan simpukoilla ja katkaravuilla, miksei voisi laittaa vaikka tonnikalaakin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihana blogi ja hyvät reseptit toimii aina!