Cocktailpullia

Viikonloppuna olin kutsunut kavereita kyläilemään ja väänettin miehen kanssa cocktaillihapullia naposteltavaksi. Teimme kolme erilaista satsia, kaikki meni ja ihmiset tykkäsivät. Lisänä oli tarjolla viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, juustoa ja kurkkua.

Chilipullat:
400g naudan jauhelihaa
1 muna
1 rkl suolaa
2 rkl korppujauhoja
3 tl chilitahnaa
1-2 tl paprikajauhetta
1-2 tl valkopippuria
3-4 tl oreganoa
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl pippurisekoitusta

Juustopullat:
400g naudanjauhelihaa
1 muna
1 rkl suolaa
2 rkl korppujauhoja
50g juustoraastetta
1-2 tl paprikajauhetta
1-2 tl valkopippuria
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl pippurisekoitusta

Curry-kalkkunapullat:
400g kalkkunajauhelihaa
1 muna
1 rkl suolaa
2 rkl korppujauhoja
2 tl punaista currytahnaa
3 tl curryjauhetta
½-1 tl kanelia
1-2 tl valkopippuria
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl pippurisekoitusta

Lisää kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa takina tasaiseksi massaksi. Itse annoin maustua hieman kelmuun käärittynä.

Pyörittele pullat pieniksi ja kiinteiksi. Näistä on siis tarkoitus tulla suupalan kokoisia.

Paista pullat pannulla, jonka jälkeen 175-asteisessa uunissa n.10 min.

Pullista tulee paljon mausteisimpia, kuin perinteset "ruokapullat" enkä tekisi tällä ohjeella jos on tarkoitus ihan ruokana syödä.

Kommentit