Poreillessaini netin ihmeellisessä maailmassa etsien uusi reseptejä törmäsin mielenkiintoiseen blogiin. Tämän pizzan ohje onkin bongattu täältä. Blogissa vaikuttaisi olevan paljon muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä.
Mies valmisti tämänkin hyvin onnistuneesti, onneksi ensi viikolla on taas normaali työviikko niin pääsen itsekin taas kokkailemaan. :D Kuvat eivät ole kovin edustavia, mutta ulkonäöstä huolimatta pizza oli hyvää :D
Täytimme pizzat seuraavasti:
tomaattikastiketta(ohje alla)
paprikaa
tuoreita herkkusieniä
salamiviipaleita
mozzarellaa(puolikas pallo)
mustapippuria
(Mies laittoi omaansa myös chililihapulliamme viipaloituna)
Visko täytteet pohjalle alkaen tomaattikastikkeesta. Paista teos uunissa kypsäksi ja rapeapohjaiseksi.
pizzapohja (taikinasta tulee kaksi pizzaa)
5dl täysjyvävehnäjauhoja
1/3tl suolaa
1/3pussi kuivahiivaa(eli n.1tl)
1tl sokeria
2 1/4dl haaleaa vettä
Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi sokeri. Sokeri sekoitetaan veteen ja sekoitetaan muihin aineksiin.Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen levätä kelmun alla n.15 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse jauhotetulla pöydällä ohueksi. Repäise foliosta pohjan kokoinen pala ja sivele se oliiviöljyllä Ripottele öljyn päälle reilusti jauhoja. Nosta sitten pohja foliolle ja täytä.
Paista ritilällä uunin alatasossa 250-asteessa kunnes on kypsä.
Tomaattikastike:
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
basilikanlehtiä
1tlk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
suolaa
mustapippuria
Kuullota valkosipulit kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon silputtu basilika ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 20 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Levitä kastike pizzapohjalle.
Mies valmisti tämänkin hyvin onnistuneesti, onneksi ensi viikolla on taas normaali työviikko niin pääsen itsekin taas kokkailemaan. :D Kuvat eivät ole kovin edustavia, mutta ulkonäöstä huolimatta pizza oli hyvää :D
Täytimme pizzat seuraavasti:
tomaattikastiketta(ohje alla)
paprikaa
tuoreita herkkusieniä
salamiviipaleita
mozzarellaa(puolikas pallo)
mustapippuria
(Mies laittoi omaansa myös chililihapulliamme viipaloituna)
Visko täytteet pohjalle alkaen tomaattikastikkeesta. Paista teos uunissa kypsäksi ja rapeapohjaiseksi.
pizzapohja (taikinasta tulee kaksi pizzaa)
5dl täysjyvävehnäjauhoja
1/3tl suolaa
1/3pussi kuivahiivaa(eli n.1tl)
1tl sokeria
2 1/4dl haaleaa vettä
Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi sokeri. Sokeri sekoitetaan veteen ja sekoitetaan muihin aineksiin.Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen levätä kelmun alla n.15 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse jauhotetulla pöydällä ohueksi. Repäise foliosta pohjan kokoinen pala ja sivele se oliiviöljyllä Ripottele öljyn päälle reilusti jauhoja. Nosta sitten pohja foliolle ja täytä.
Paista ritilällä uunin alatasossa 250-asteessa kunnes on kypsä.
Tomaattikastike:
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
basilikanlehtiä
1tlk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
suolaa
mustapippuria
Kuullota valkosipulit kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon silputtu basilika ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 20 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Levitä kastike pizzapohjalle.
Kommentit