Jauheliha-crepsit














Eilen illalla väännettiin crepsejä! En ole kovin taitava letunpaistaja, eikä meillä ole (vielä) lettupannua, joten parista ensimmäisesta tuli harjoituskappaleita. Jauhelihakastiketta tulee enemmän kuin lettuihin riittää, joten jos ei aio syödä kastiketta toisen ruoan kanssa, kannattaa tehdä tupla-annos lettutaikinaa. Itse teimme normiannoksen ja syömme tänään loput kastikkeesta pastan kanssa.

Jauhelihakastike:
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Jauhoja
4-5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
oreganoa
grillimaustetta
paprikamaustetta
(jauhelihamaustetta, meiltä oli loppu)
turaus ketsuppia

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, kuulota pannulla oliiviöljyssä. Lisää jauhelija ja ruskista. Mausta.

Lisää jauhoja ja sekoita kunneks seos muuttuu "jähmäksi". Lisää vesi ja ketsuppi. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Maista ja mausta sopivaksi.

Lettutaikina:
5dl maitoa
2dl täysjyvävehnäjauhoja
2 munaa
1tl sokeria
1tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita aineet yhteen ja anna taikinan olla n. 30min. Paista letut voissa kuumalla pannulla kypsiksi molemmilta puolilta. Täytä kastikkeella ja rullaa.

Edellisellä kerralla laitoimme osaan crepseista lisäksi raejuustoa ja osaan fetaa.

Kommentit