Kaalilaatikko















Eilen väänsin kunnon satsin kaalilaatikkoa, jota syödään nyt sitten koko alkuviikko. Tää on siitä hyvä ruoka, että se on helppo tehdä eikä maksa juuri mitään. Tein tosiaan tupla-annoksen mutta laitan tähän ohjeen yhteen uunivuoalliseen.

Tarvitaan:
½ kaali
sipuli (nyt en ite laittanu ku sattu olemaan loppu)
400g jauhelihaa
1,5-2dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 8dl vettä
2 rkl siirappia
suolaa
mustapippuria
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
aromisuolaa

Laita ohrasuurimot ja vesi suureen kattilaan ja laita levy päälle. Leikkaa kaali ja sipuli viipaleiksi ja lisää nekin kattilaan. Vettä ei tarvitse lisätä sillä höyry kypsentää kaalin.

Anna kattilan porista miedolla lämmöllä kunnes kaalit on pehmentyneet ja vesi imeytynyt suurimoihin (n. 1h). Mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla.

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla, pippurilla, jauhelihamausteella, paprikajauheella ja aromisuolalla.

Kaada kaali-suurimoseos ja jauheliha voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa n.1h

Paiston jälkeen anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit