Pastaa parsa - parmankinkku - parmesaanikastikkeessa














Eilen kaupassa pyöriessäni törmäsin vihdoinkin tuoreeseen parsaan. Eilen ei ollut aikaa sitä laittaa, joten tänään oli parsapäivä. Oon aina rakastanut parsaa mutta tänään käytin ensimmäistä kertaa itse tuoretta enkä purkkiparsaa.

Tarvitaan:
250g nippu vihreää parsaa
paketti parmankinkkua
1 sitruuna
2rkl valkoviinietikkaa
1 dl ruokakermaa
100g parmesaaniraastetta
mustapippuria
suolaa
aromisuolaa
oliiviöljyä
tuorepastaa (tagliatelle)

Kuori parsojen varret ja napsauta kovat päät pois. Keitä niitä 5min laakeassa astiassa suolalla ja ½ sitruunan mehulla maustetussa vedessä. Valuta parsat lävikössä ja nosta talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle.

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla.

Leikkaa parmankinkku pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja paista kinkkuja oliiviöljyssä hetki. Pilko parsat 3-4 osaan ja lisää ne joukkoon, mutta säästä muutama kukinto koristeluun. Paista vielä hetki.

Lisää joukkoon valkoviinietikka, kiehauta. Lisää kerma ja parmesaaniraaste. Anna juuston sulaa ja mausta suolalla, ½ sitruunan mehulla ja pippurilla. Ota pannu levyltä ja anna vetäytyä.

Kun pasta on valmista valuta se lävikössä, mausta oliiviöljyllä ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Annostele lautasille ja koristele parsan kukinnoilla. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

*** 5.5.2010 Eilen tein tätä samaa, mutta lisäsin vielä aurajuuston jämän ja puolet kinkusta ilman paistamista. Aura sopii tähän todella hyvin.

Kommentit