"Perussalaatti"

Tässä ohje hyvään "perussalaattiin", josta jokainen voi muokata omanlaisesta vaihtelemalla lisukkeita. Itse käytän yleesä fetaa, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaattia. Käytän todella harvoin tavallisia tomaatteja salaattiin, koska varsinkin näin talviaikaan ne ei maistu juuri miltään. Ehdottomasti parhaita on terttukirsikkatomaatit tai hunajakirsikkatomaatit.

Tarvittavat:
1 ruukku jääsalattia tai pala jäävuorisalaattia
½ rasiaa terttukirsikkatomaatteja
1/3 tai ½ pala kurkkua
½ sipuli tai punasipuli
oliiviöljyä
pippuria
sitruunamehua

Leikkaa puolikas sipuli viipaleiksi kulhon pohjalle. Lorauta päälle oliiviöljyä (n. 5 rkl), sitruunamehua (n. 1tl) ja ripaus pippuria. Sekoita niin että soosi levittyy tasaisesti sipuleihin.

Huuhtele tomaatit, joka jälkeen purista 5-7 tomaatista mehut kulhoon ja revi sen jälkeen tomaatti puoliksi, leikkaa loput puolikkaiksi.

Huuhtele salaatti ja kurkku. Revi salaatinlehdet pienemmiksi ja leikkaa kurkku paloiksi. Lisää ne kulhoon.

Lisää vielä haluamasi lisukkeet kuten oliivit, feta ja aurinkokuivatut tomaatit ja nostele salaatti niin, että pohjalla oleva kastike levittyy tasaisesti koko salaattiin. Voit antaa maustua hetken jääkaapissa.

Annostele salaatti ja kaada pohjalla oleva soosi annoksen päälle. On takuuvarmasti hyvää :)

Kommentit