Tomaattinen spagetti-lihapullavuoka



















Löysin netistä hyvänkuuloisen reseptin ja koska oon tällä viikolla myöhempään töissä kuin normaalisti, mies sai tehtäväkseen valmistaa sen. Ruoasta tuli todella hyvää vaikka kokilta puuttuikin vähän itseluottamusta ja ekat sipulit paloi pohjaan. :) Tämän ruoan jälkeen ei jäänyt epäselväksi kuka meille tekee jatkossakin lihapullat, sillä ne oli ehdottomasti ruoan kohokohta. Tulipas kauhea ylistysteksti mutta pakko on, kun kerrankin saa jonkun muun tekemää ruokaa :D

Lihapulliin tarvitaan:
400g naudan jauhelihaa
1 muna
n. 2 rkl oreganoa
1 tl chilitahnaa
n. 50g parmesaaniraasretta
3 rkl korppujauhoja
3 tl suolaa

Tomaattikastikkeeseen tarvitaan:
2 purkkia kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
2 punasipulia
2 kynttä valkosipulia
1 rkl oreganoa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Vuokaan:
Mozzarellapallo
50g parmesaaniraastetta
2 hlö annos spagettia

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja murskaa niitä pienemmäksi. Mausta ja maista, anna hautua miedolla lämmöllä.

Laita spagetin keitinvesi liedelle ja mausta se suolalla. Keitä spagetit ohjeen mukaan.

Mittaa lihapulla-ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi ja tiiviiksi pulliksi. Laita uuni lämpenemään 200-aseteeseen ja ala paistamaan lihapullia öljyssä pannulla niin, että ne ruskistuvat kokonaan.

Valuta spagetti kun se on hieman liian raakaa. Mausta se öljyllä ja sekoita tomaattikastikkeen sekaan.

Asettele lihapullat uunivuoan pohjalle ja kippaa päälle kastike. Viipaloi vielä mozzarella ja raasta päälle parmesaani. Paista uunissa n. 15min ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kokin huomautukset:
Ruoka siis tehtiin em. reseptillä mutta seuraavat muutokset olisivat tehneet ruoasta vielä parempaa.
1. Lisää lihapulliin pippuria ja toinen tl chilitahnaa
2. Lisää tomaattikastikkeeseen ½ ruukkua tuoretta basilicaa ja 1-2tl chilitanaa
3. Tomaattikastikkeeseen voisi laittaa myös yhden tuoreen chilin pilkottuna, vaikka ilman siemeniä tuomaan makua.
4. Parmesaaniraaste vuoan pinnalla oli vähän liikaa, samoin mozzarellaa olisi saanut olla vähemmän. Parmesaania voi sitten raastaa annoksen pinnalle, jos tahtoo.

Törmäsin reseptiin täällä

Kommentit