Voileipäkakku














Mulla on synttärit kohta ja siitä syystä pidin pienen sukulaiskestitystilausuuden (eli siis saadakseni rahaa hammaslääkäriä varten -__-). Kuitenkin, tein voileipäkakun ensimmäistä kertaa itse alusta loppuun. Aikaisemmin oon vaan vääntänyt koristelut. Kuvan mukainen siitä tuli ja näin eteni valmistusprosessi:


2 pss Reilu paahtoleipää (tai vuokaleipä)
lihalientä
1 purkki kevyt majoneesia

Täyte 1:
n. 6 rkl kevyt majonesia
2 maustekurkkua
2 purkkia tonnikalaa
4 valkosipulin kynttä

Täyte 2:
n. 3 rkl kevyt majoneesia
1 maustekurkku
½ pötköä maksamakkaraa
2 valkosipulin kynttä

Koristelu:
1 iso rasia sulatejuustoa
1 purkki ranskankermaa
erilaisia salaatteja (tammenlehvä ja joku vihreä)
kurkkua
kirsikkatomaatteja
serrano-kinkkua
juustoa
persiljaa

Leikkaa leipäviipaleista pois kolme reunaa ja asettele ne alustalle niin, että kakun pitkille sivuille tulle leipien reunat. (reunat tasoitetaan myöhemmin) Kuhunkin kerrokseen tulee n.6 leipäpalaa.

Valmista lihaliemi ja sivele sitä leiville.

Valmista täyte 1 sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa. Kannattaa valmistaa kahdessä erässä, sillä sitä tulee kahteen kerrokseen.

Levitä täyte 1 leipien päälle ja lado samaan tapaan päälle toinen kerros leipiä. Valmista täyte 2 ja levitä se päälle. Lisää samaan tapaan taas leipiä ja täyte 1, jonka päälle taas leipiä.

Kääri kakku kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Kannataa laittaa jokin paino päälle. Itse käytin suklaarasiaa.

Seuraavana päivänä leikkaa kakun reunat tasaisiksi ja päällystä kakku sulatejuusto-ranskankerma sotkulla.

Lopuksi koristle kakku niin kuin haluat.

Kommentit