Miehellä oli flunssa iskemässä, joten ajattelin tehdä ruokaa, jonka maistaa tukkoisellakin nenällä. Päätin laittaa intialaista tikka masalaa lisukkeenaan sitruuna-chiliriisiä ja höyrystettyjä vihreitä papuja.
Kastike:
400g kanasuikaleita au naturel
1 pss tikkamasala mausteseosta
1 dl vettä
1 prk ranskankermaa
1 tlk mangoviipaleita
Riisi:
3 dl vettä
1,5 dl basmatiriisiä
½ sitruunan mehu
suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl chilitahnaa
oliiviöljyä
Tuoreita tai pakastettuja vihreitä papuja
Laita riisin keitinvesi kiehumaan ja mausta se sitruunan mehulla ja suolalla. Lisää riisit kun vesi kiehuu. Laita pavut höyrytysritilään ja nosta se riisikattilan päälle.
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kanasuilaleet. Valuta, huuhtele ja kuutio mango, lisää palaset pannulle. Lisää vesi ja mausteseos, sekoita ja anna kiehua. Lisää ranskankerma. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Raasta sitruunan kuori kulhoon, lisää chilitahna, pieni loraus oliiviöljyä ja sekoita tasaiseksi. Sekoita seos valmiin riisin sekaan.
Tarjoile papujen kanssa.
Kommentit