"Iskender Tikka Masala"














Eilen laitoin tollasen "Intia meets Turkki" -tyylisen sapuskan eli Tikka masala maustettua kanaa naanleipä pedillä, jogurtti kastiketta ja paistettuja vihreitä vihanneksia. Oli herkkua, mums <3

Valmistetaan ensin kastike:
n. 2dl turkkilaista jogurttia
3 valkosipulin kynttä
1 tl sitruunamehua
aromisuolaa
mustapippuria

Silppua valkosipuli niin pieneksi kuin mahdollista. Sekoitetaan kaikki ainekset yhteen ja laitetaan jääkaappiin maustumaan ruoan valmistuksen ajaksi.

Itse sapuska:
1 pkt broilerin ohutleikkeitä (3kpl)
1 pss tikka masala mausteseosta
3 rkl turkkilaista jogurttia (tikka pussin takana mainitun ranskankerman sijaan)
1 dl vettä
1 pkt naanleipää (santa maria, 2kpl)

Pilko broilerit "suupalan" kokoisiksi ja paista niitä pannulla kunnes saavat hieman väriä.

Pilko sillä aikaa naanleipä n. 2x2cm paloiksi ja levitä ne uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Kun uuni on valmis laita leivät paistumaan muutamaksi minuutiksi.

Kun kanat on kypsiä lisää tikka-seos ja vesi. sekoita ja lisää jogurtti. Anna hautua kannen alla kunnes leivät on hyviä.

Lisänä paistoin pannulla vihreitä vihanneksia. Herneitä, vihreitä papuja ja parsakaalia. Maustoin ne aromisuolalla.

Koko annokset lautasille ensin leitä, sitten kastike ja lopuksu jogurttikastike. Vihuja kylkeen.

Kommentit