Juustosämpylät














Tänään väänsin meille aamiaiseksi juustosämpylöitä. Ihanaa, kun koti tuoksuu tuoreelta leivältä heti aamusta :) 1,5 vuotta sitten en olisi todellakaan uskonut että _mun_ kodissa tulisi joskus tuoksumaan yhtään mikään ruokaan viittava, saati sitten tuoreet sämpylät sunnuntaiaamuna! Mutta niin sitä ihminen oppii ja alkaa nauttimaan uusista asioista. On se elämä näköjään muutenkin kuljettanut eri suuntaan, kuin olisin itse uskonut. Mutta any way, asiaan eli sämpyliin:

5dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
3 tl suolaa
2 rkl öljyä
1,5 dl auringonkukan siemeniä
1,5-2 dl juustoraastetta
n. 1 l hiivaleipäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää muut aineet (juustoraasteesta n. 2/3). Sekoita puuhaarukalla ja lisää jauhoja kunnes koostumus on sopivaa: taikina irtoaa kulhon reunoista mutta on löysähköä.

Kohota liinan alla lämpimässä vesihauteessa kaksinkertaiseksi.

Kippaa taikina jauhotetulle päydälle ja vaivaa pitkulaksi. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Itselläni tuli 9 palaa. Pyörittele palat palloiksi, laita ne pellille ja litistä vähän.

Anna kohota liinan alla taas tuplakokoon. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200-aseteisessa uunissa n. 15min, tai kunnes sämpylit on nätin ruskeita.

Kommentit