Katkarapu Quiche


















Tänään laitoin katkarapu quichea, eli katkispiirakkaa. Oon jo vähän aikaa halunnut tehdä ranskalaisia piiraita, ei ole vaan jaksanut. Piiras oli helppo vaikkakin vaati pienimuotoista odottelua. Taikinaa jäi pakastimeenkin, joten teen varmastikin joku päivä toisenlaisen piirakan. Pohjan ja täytteen "rungon" reseptin otin täältä.

Pohja:
125 g vehnäjauhoja (noin 2 dl, mutta itse laitoin melkein kolme, johtuen voin määrästä)
75 g voita (taisi lipsahtaa lähemmäs 100g)
1 kananmuna
4 rkl Kylmää vettä

Täyte:
2 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
3 munaa
150g emmentalraastetta
½ limen mehu
½ purjo silputtuna
250g jättikatkaravunpyrstöjä
kourallinen tilliä silputtuna
sitruunapippuria
aromisuolaa

Jos katkavut on pakastettuja, nosta ne hyvissäajoin sulamaan.

Nypi jauhot, voi, kanamuna ja vesi taikinaksi. Laita taikinä hyytymään pakastimeen kunnes se on kaulittavaa.

Sekoita maito, kerma, munat, juustoraaste ja limen mehu. Anna maustua jääkaapissa, kunnes taikina on jähmettynyt.

Kauli taikina noin 3 mm paksuksi, pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka.

Pilko porjo ja ripottele se, katkaravut ja tillisilppu piirakkavuokaan. Kaada täyte päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 240 asteessa ja loppuvaiheessa miedommassa lämmössä, yhteensä noin 25-35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Anna vetäytä hetki ennen tarjoilua.

**seuvaalla kerran limen mehun sijasta limen kuorta, ettei tule turhia nesteitä. Tai sitten sitruunan kuorta.

Kommentit