Kotitekoista pastaa herkkusienillä, pekonilla, kevätsipuleilla ja aurajuustolla


















Oonpas ollut tänään oikeen kokki Kolmonen! Innoistuin kokeilemaan pastan tekemistä itse ja onnistuihan se, mitä nyt oli pienimuotoista säätöä mutta makuhan se on joka ratkaisee.

Pasta:
400 g vehnä ja/tai durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 kananmunaa
1 rki oliiviöljyä

Siivilöi jauhot ja suola kasaksi pöydälle. tee kasaan kraateri ja riko siihen munat ja oliiviöljy. Tässä vaiheessa itsellä tuli panikki kun munat ei mahtuneetkaan koloon, eli tee iso kolo :D. Riko keltuaiset sormin ja ala sekoittaa niihin jauhoja sisältä ulospäin. Näin siis pitäisi tehdä. Itselläni munat alkoivat seikkailla pitkin pöytää ja niiden metsästyksessä jäi vähän toissijaiseksi tuo "sisältä ulos", eli muussasin munat jauhoihin ennen kuin ne päätyivät lattialle.

Taikina on aluksi ihan älyttömän tahmaista ja sitä pitääkin kärsivällisesti alustaa niin kauan kunnes se ei enää tartu käsiin, eli ainakin 10min. Aluksi tuntui ettei tästä tule todellakaan mitään ja että ei se ihan tältä näyttänyt kun Jamie teki sen telkkarissa. Loppujen lopuksi oli mullakin kuitenkin kiinteä taikina valmiina.

Kääri takina tiukasti kelmuun ja anna seistä pöydällä 30min.

Leikkaa taikina 2-3 osaan ja kauli osat levyiksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa haluamaasi muotoon. Itse tein ihan vaan pitkiä suoria makarooneja.

Keitä 2-3 min hyvin suolatussa vedessä. Kun on kypsää, valuta ja mausta oliiviöljyllä.


















Tässä pasta ennen keittämistä. ^Näin ei muuten kannata tehdä, sillä alimmista tuli klöntti. Tiedämpähän ensi kerralla... eli ei laiteta näin paljon päällekäin.

Höysteet:
1 rasia herkkusieniä
1 pkt pekonia
3-4 kevätsipulin vartta
½ pkt aurajuustoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Viipaloi herkkusienet ja pekoni. Paista ne pannulla kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita valmis pasta sekaan.

Silppua kevätsipuli ja murenna aurajuusto.

Annostele pasta, herkkusienet ja pekoni lautasille. Ripottele päälle kevätsipulit ja aurajuustot. Raasta päälle ripaus parmesaania.

Kommentit