Kuhaa ja bataattipyrettä














Eilen oli viikon omega-annoksen vuoro ja syötiin siis kalaa. Kuhaa. Kalasta tuli hyvää samoin baattisoseesta, vaikka en halunnut siitä noin löysää vaan ihan muusia. Mutta kala oli just teurastanu mun peukalon, en osannu ajatella. Ei ollu mun vika. :P Kuvassa näkyvä vihreä sössö on avokadokastiketta. Reseptiä en laita paristakaan syystä, 1. se ei ollut kovin namia ja 2. siihen tungettiin kaikkea mahdollista jotta maku muuttuisi edes johonkin suuntaa, joten en ees tiedä enää mitä siinä oli. Eli unohtakaa se.

Bataattipyree:
1 iso bataatti
1l vettä
suolaa
aromisuolaa
voita

Kuori ja pilko bataatti. Keitä se hyvin suolalla maustetussa vedessä ihan pehmeäksi. Kaada suurin osa vedestä pois mutta jätä vähän. Ei siis jätetä niin paljon kuin mä. Muussaa bataatit. Mausta aromisuolalla ja nokareella voita.

Kuhis:
2 kuhafilettä
vehnäjauhoja
sitruunapippuria
merisuolaa

Tarkista onko fileisiin jäänyt esim. selkäevää ja jos on, kun poistat sitä varo ettei se tapa sormiasi... Kuten mulle kävi. Noh, suolaa fileet.

Ripottele lautaselle jauhoja ja runsaasti sitruunapippuria ja pyöritele fileet kauttaaltaan siinä. Paista pannulla voissa pari minuuttia / puoli.

Kommentit