Paahdettu punajuuri valkohomejuustolla ja helppo mustaherukkakastike



















Erilaiset juurekset on helppo valmistaa uunissa ja yksi herkullisimmista on ehdottomasti punajuuri. Kaveriksi sopii hienosti valkohomejuusto. Tällä kertaa punajuuren kavereina oli porkkanaa ja omenaa.

Paahdetut punajuuret:

1-1½ per syöjä
laadukasta oliiviöljyä
mustapippuria
merisuolaa
muutama timjamin oksa

Kuumenna uuni n.200-asteeseen.

Kuori punajuuret ja pilko lohkoiksi. Laita uuni vuokaan reilu pala foliota niin, että pohja peittyy. Reunat kääritään myöhemmin päälle.

Laita punajuuret (ja muut juurekset) vuokaan ja pirskota päälle reilusti oliiviöljyä, rouhi myös pippuria ja suolaa. Sekoita, jotta mausteet leviävät taisesti. Laita joukkoon muutama timjamin oksa.

Kääri folio tiukasti kiinni ja pistä päälle pari reikää. Laita uuniin ja paista 45min-1h. Kokeile 45min kohdalla kuinka hyvin ovat pehmenneet ja jatka paistamista jos tuntuvat vielä kovilta.

Tarjoa valkohomejuustopalojen kera.



Helppo mustaherkukkakastike:

2dl ruokakermaa
1rkl lihafondia tai lihaliemikuutio
mustapippuria
2-3 rkl mustaherukka hilloa
suolaa tarpeen vaatiessa

Laita kattila kuumenemaan liedelle ja lisää kerma ja fondi. Anna kiehahtaa ja lisää mustapippuri ja hillo. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää suolaa tai hilloa tarvittaessa.

Kommentit