Lasagne














Aina mun kuvat näyttää ihan läjiltä. Noh, ehkä voisi joskus otta kuvia ihan oikeellakin kameralla eikä vaan puhelimella TAI yritää edes asetella noi ruoat jotenkin kivasti :D...Kuitenkin, tänään budjetti ei ollu huikea, koska rahat jäi kotiin -__-, joten laitoin lasagnea. Lähikaupassa oli huikeasti kokonaista yksi purkkia tomaatteja, joita halusin eli laitettiin sitten loput tomaattisössöllä :/. Tuli silti erittäin hyvää vaikka kaikkea ei saanut ja osa unohtui, eli juustokastikkeen maustaminen. No, ens kerralla sitten...

Joop, eli:
400g naudan jauhelihaa
1 prk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
500g paseerattuja tomaatteja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
Tomaattisosetta
Hot Ketsuppia
Oreganoa
pippuria
suolaa
aromisuolaa
paprikajauhetta
Fond Du Chef lihaliemivalmiste
Lasagne-levyjä

Juustokastike:
5 rkl voita
1 dl jauhoja
9 dl maitoa
250-300g juustoraastetta
suolaa
pippuria

Silppua sipuli ja valkkari. Freesaa öljyssä pannulla hetki. Lisää jauheliha ja mausta.

Lisää kaikensorttiset tomaatit. Mausta oreganolla ja lihaliemikuutiolla. Anna hautua 10-15min. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen ja valmista sillä aikaa juustokastike.

Raasta juusto. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes kiehuu ja lisää juusto, jätä kuitenkin n.1/4 talteen.

Aloita kasaaminen laittamalla lasagnelevyjä uunivuoan pohjalle. Laita sitten kerroksittain juustokastiketta, tomaattikastiketta ja levyjä kunnes ainekset on loppu. Viimeiseen kerrokseen tulee levyjen päälle juustokastike ja loput juustoraasteesta.

Kypsennä uunissa 200-asteessa 30 min, jonka jälkeen tarvittaessa vielä 10min 150-asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit