Paahtopaistia sipulikastikkeessa

S-marketissa oli lauantaina naudan paahtopaistipalat 5,90/kg joten ostimme pienimmän (800g) jonka löysimme. Paistit on mulle aina jotenki vaikeita, tosin osin syytän myös meidän mittaria, jonka on pakko olla rikki. Se näyttää aina mitä sattuu. Tästä ei ole kuvaa koska oli niin kiire syömään kahden tunnin odottelun jälkeen :D Lisukkeena oli uuniperunoita lohitäytteellä.

Elikkäs:
800g naudan paahtopaisti
2 isoa rosamunda perunaa

Kastike:
1 sipuli
voita
vehnänauhoja
Paistista valunut liemi
n. 3 dl vettä
soijaa
mustapippuria
aromisuolaa

Täyte:
1 prk ranskankermaa
½ rasiaa lohituorejuustoa
150g graavi- tai kylmäsavulohta
2 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulia (<--- ei kannata, mieluummin tilliä)
sirtuunapippuria
aromisuolaa

Laita paisti uunivuokaan ja tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kääri perunat folioon, kumpikin omaansa. Kuumenna uuni 150-asteeseen ja tyrkkää kaikki sinne.

Kun paistomittari näyttää 65-70 astetta, tarkasta liha ja ota pois uunista jos olet tyytyväinen kypsyyteen. Nosta liha folion päälle ja valele valunutta nestettä paistin pintaan. Kääri folioon ja anna vetäytyä kunnes perunat on valmiita.

Nosta uunin lämpötila 200-asteeseen ja anna perunoiden olla siellä kunnes ne ovat pehmenneet. Testaa kypsyys.

Valmista perunoiden täyte, eli kaikki silpuksi ja sotketaan yhteen.

Lopuksi valmista kastike. Leikkaa sipuli siivuiksi ja freesaa ne pehmeiksi kattilassa voissa. Kun sipulit on pehmeitä, lisää jauhot, vesi ja paistista valunut liemi. Mausta soijalla, pippurilla ja aromisuolalla. Tarkista maku.

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoile kastikkeen ja perunan kera.

Kommentit