Pääsiäinen: Parsaa Bearnaise-kastikkeessa














Alkuruokana oli tuoretta vihreää parsaa Bearnaise-kastikkeessa. En ollut aikasemmin tehnyt kyseistä kastiketta, joten ostin varmuudenvuoksi valmiskastikepakkauksen, jota ei onneksi tarvittukaan. Bearnaise-kastikkeen repsu on katsottu täältä.

Tarvitaan:
450g tuoretta parsaa
½ sitruunan mehu
suolaa
1 rkl hienonnettua sipulia
5 rouhittua valkopippuria
1 oksa persiljaa
2 rkl viinietikkaa
2 rkl vettä
150 - 200 g voita
3 keltuaista
1/4 tl rakuunaa

Keitä parsa sitruunan mehulla ja suolalla maustetussa vedessä 5min. Siirrä valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle

Valmista sitten kastike. Laita kattilaan sipuli, pippurit, persilja, viinietikka ja vesi. Keitä kokoon, kunnes neste haihtuu puoleen.

Sulata rasva.

Pane keltuaiset kattilaan ja siivilöi mausteliemi päälle samalla vatkaten. Siirrä kattila vesihauteeseenja vatkaa kunnes se sakenee.

Lisää sula rasva aluksi tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Ota vesihaude levyltä ja tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa.

Pidä lämpimänä vesihauteessa. Ei haittaa, vaikka kastike vähän jäähtyykin.
Jos se pidetään liian kuumassa, se ohenee ja juoksettuu.

Asettele parsat lautasille ja kaada kastiketta päälle.

Kommentit