Pekoni - paprika Quiche














Eilen tein taas piirasta, jota tosin syötiin vasta tänä aamuna helpottamaan krapulaa. Tällä kertaa täytteenä oli pekoni-paprika ja muutoksena edelliseen, maustoin kerma-maito-muna seoksen aromisuolalla, pippurilla ja oreganolla sekä muutin suhteita.

Pohja:
2 - 2,5 dl vehnäjauhoja
75 g voita (voimariinia)
1 kananmuna
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
1,5 dl maitoa
1,5 dl ruokakermaa
3 munaa
100g juustoraastetta
½ purjo silputtuna
1 pkt pekonia
1 paprika
Pippurisekoitusta
Oreganoa
Aromisuolaa


Nypi jauhot, voi, kanamuna ja vesi taikinaksi. Laita taikinä hyytymään pakastimeen kunnes se on kaulittavaa.

Sekoita keskenään maito, kerma, munat, juustoraaste ja mausteet.

Pilko ja paista pekoni, pilko paprika ja purjo.

Kaulitse taikina levyksi ja vuoraa sillä piirasvuoka. Ripottele ainekset pohjan päälle ja kaada täyte päälle.

Paista 250-astesessa uunissa keskitason alapuolella 25-30min, jonka jälkeen 10min 150-asteessa.

Anna vetäytyä ennen syömistä.

Kommentit

Unknown sanoi…
Tämän kun tekee edellisenä iltana, niin putoo aika hyvin krapulaan :D Ellei ole kaikki menny edellisenä iltana :)