Ranskalainen salaattikastike


















Eilen mussutettiin possun ohutleikkeitä ja salaattia, jolle tein ranskalaisen kastikkeen. Tässä siis ohje sitä varten. Possin leikkeet olivat marinoimattomia, joten maustoin ne kevyesti suolalla, pippurilla ja grillimausteella ja paistoin pannulla. Harmi ettei meillä ole grilliä ja parvekekin on niin pieni ettei siihen mahtuisi kunnolla, mikäli meidän taloyhtiössä sellaisen saisi edes hankkia.

Tulee:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa (itse oli pakko käyttää valkoviinietikkaa vähän vajaa rkl)
1-1,5 tl Dijon -sinappia
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa

Sotketaan kaikki ainekset yhteen kulhossa ja sotkea saa oikein olan takaa. Maustetaan maistellen sopivaksi suolalla ja pippurilla. Lusikoidaan salaatin päälle tai sekoitaan jo kulhossa salaatin joukkoon.

Ohjeesta tuleva määrä riittää kahteen salaattiannokseen.

Kommentit