Ranskalainen sipulikeitto














Aloin vääntää näin nopeaksi iltapalaksi ranskalaista sipulikeittoa flunssaiselle miehelle klo 22 aikaan illalla. Valitettavasti joudun tarjoamaan sen ilman leipää ja juustokuorrurusta, koska tähän aikaan illasta meidän leipävalikoima rajoittui pääsiäislimppuun ja ruispaloihin. Toivottavasti keitto kuintekin tuo helpotusta flunssaan :/

Keittoon tulee:
3 isoa sipulia
3 kynttä valkosipulia
2 kourallista paahdettua sipulia
1 tl hunajaa
2 tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeksi öljyssä kattilassa ja mausta hunajalla ja suolalla. Lisää jauhot, vesi ja kasviskuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä ½ tuntia. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.

Kommentit