Pääsiäinen: Valkosuklaa - Pannacotta ja suklaamousse














Pääsiäspäivällisemme päätöksenä oli valkosuklaa-pannacottaa ja suklaamoussea kerroksittain koottuna. Pannacotan reseptin katsoin täälä ja suklaamoussen täältä. Pannacotan reseptin tein puolikkaana hiukan muokaten lähikaupan tarjonnan mukaan.

Pannacotta:
1,5 liivatelehteä
1 tl vaniliinisokeria
2 dl kahvikermaa
3tl sokeria
100 g valkosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Laita kerma vaniliinisokeri ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä.

Lisää valutetut ja puristetut liivatelehdet sekä paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut jäähdytä seos kylmävesihauteessa koko ajan vatkaten. Jaa pannacotta jälkiruoka-astioihin ja pane jääkaappiin hyytymään kahdeksi tunniksi.

suklaamousse:
100 g taloussuklaata
3 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria

Sulata suklaa, katso ohje pakkauksesta. Itse yritin sulattaa vesihauteessa mutta siitä ei tullut mitään, lisäsin aikaansaannokseeni lirauksen kermaa, jolloin sulaminen onnistui hyvin.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset siten, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisten joukkoon.

Kaavi sulatettu suklaa kulhoon. Vatkaa suklaan joukkoon siivilöity kaakaojauhe, vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolan kanssa. Lisää sokeri vaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahto suklaaseokseen varovasti sekoittaen neljässä erässä, jolloin mousseen tulee hyvä rakenne.

Peitä astia foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Annostele mousse pannacotan päälle ennen tarjoilua.

** Tästä tuli törkeän makeaa, tai kuten mieheni ilmaisi: "niin makeeta että meinaa tulla p*skat housuun". Eli kannattaa rajoittaa sokerin määrää, kumpikaan meistä ei voinut syödä kipollista loppuun.

Kommentit