Kauralimppu














Torstai aamuna oli kauhea nälkä ja leivät saaneet vähän hometta :/ Pelkkä activia ei vieny nälkää kovin pitkäksi aikaa, joten päätin vääntää meille leipää ihan itte. En tiedä mikä leipää tää noin virallisesti olis mutta mulle se on nyt kauralimppu, sillä sipuli. :D Kuvassa vain puolikas limppu koska oli niin kiire syömään tätä herkkua!

Siihen tuli:
5dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
3 tl suolaa
2 rkl öljyä
4 kourallista kaurahiutaleita ja leseitä
Hiivaleipä vehnäjauhoja. Summittainen määrä :D roiskin vaan kunnes koostumus oli sopiva. Eli taikina irtosi kulhosta mutta oli silti hieman löysää.

Lämmitä maito mikrossa ja sekoita kaikki ainekset kulhossa niin, että koostumus on kuten yllä mainitsin. Laita kohoamaan kuumaan vesihauteeseen ja anna olla kunnes taikina on tuplakokoinen.

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Kippaa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Muotoile siitä hyvä pyöreä leipä kämmentäsi ja pöydän pintaa vasten pyörittäen. Nosta ritilälle leivinpaperin päälle. Peitä keittiöliinalla ja anna taas kohota tulpakokoon. Itse kohotan yleensä liedellä jotta uunin kuumuun stimuloi kohoamista.

Voitele leipä vedellä ja ripottele päälle runsaasti kauraleseitä ja -huitaleita. Laita uuniin ja paista 15-20min. Voit kokeilla tikulla onko leipä kypsä.

Tuoreena maistuu taivaallisesta ihan pelkän voin kanssa <3

***Eilen tein myös täysjyväisen version. Eli korvasin 3/4 jauhoista täysjyväjauholla. MUMS!!

Kommentit