Lihapullia ja perunamuusia


















Eilen syötiin perinteistä, rehellistä kotiruokaa: Maailman parhaita lihapullia ruskeassa kastikkeessa, "vanhanajan" perunamuusia ja höyrytettyjä papuja. Kuva on aika laatudukas mutta eihän siitä tarvii välittää :D Tää on halpa ja hyvä ruoka, varsinkin kun meillä asuu lihapullamestari <3

Lihispulliin:
400g jauhelihaa, pakko oli nyt ottaa sika-nautaa kun ei ollut muuta
1 muna
1 rkl suolaa
2 rkl korppujauhoja
1-2 tl paprikajauhetta
1-2 tl valkopippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl pippurisekoitusta
Lisäksi:
Perunoita

Laita perunavesi liedelle ja perunat sekaan kuorineen. Kun vesi kiehuu laitetaan päälle höyrytysritilä papuineen.

Kaikki lihapulla-aineet kulhossa sekaisin mössöksi ja sitten pöyritellään sopivan kokoisia tiiviitä pullia. Kun pullat on pyöritetty ruskistetaan ne pannulla jonka jälkeen 200-asteisessa uunissa kunnes muu ruoka on valmis.

Kaada perunoiden keitinvesi pois. Lisää tilkka maitoa ja nokare voita. Muussaa perunat. Lisää nestettä tarpeen mukaan liru kerrallaan. (ettei käy niin kuin mun bataattimuusin kanssa :D)

Ruskeakastike:
1 rkl voita
1-2 rkl vehnäjauhoja
vettä, sen verran kuin kastiketta haluat
lihaliemikuutio
turaus tomaattipyrettä/ketsuppia
½-1 rkl soijaa
mustapippuria

Yleensä teen aina kastikkeet kattilassa mutta paras kastikekattilani oli likaisena koneessa, joten tein pannulla. Ensin kuumennetaan pannu, kun se on kuuma sulatetaan voi. Lisää jauhot ja sekoita koko ajan, mieluiten vispilällä. Ruskista voi-jauhoseosta niin kauan kunnes niissä on kastikkeeseen haluamasi sävy.

Lisää vesi, sekoita ja anna kiehahtaa. Mausta ja anna porista miedommalla lämmöllä hetki. Maista vielä ja lisää mausteita jos on tarvis. Ota lihapullat uunista ja lisää ne kastikkeen joukkoon.

Kommentit