Eilen sunnuntaina valmistimme yhdessä vappupäivällisen alku-, pää- ja jälkiruokineen. Alkuruoaksi tein sienikeittoa, vaikkei se ihan sesongin mukaista olekaan. Kaupassa vaan oli niin kivoja siitakkeita, että oli pakko ostaa.
300 g tuoreita sieniä (100g siitakkeita, 200g herkkusieniä)
1 sipuli
20 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
valkopippuria
suolaa
Silppua sienet ja sipuli, jätä muutama siitake koristeluun. Freesaa niitä voissa kattilassa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kun sienet on hieman paistuneet ja määrä vähentynyt n. puoleen, lisää jauhot ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti.
Ota kattila liedestä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna vielä.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
Paista jälkellä olevia sieniä hetki pannulla. Annostele keitto ja koristele sienillä.
** Resepti alunperin täältä
Kommentit