Savulohi - vihannesvuoka














Selailin taas eilen ruokablogeja ja törmäsin Uneliaan Kokin blogissa herkulliselta vaikuttavaan Savulohi - vihannesvuokaan. Pakkohan sitä oli kokeilla, tosin pienin omin modauksin. Ja hyväähän se oli. Ja sitä tuli paljon! Syödään tätä nyt sitten loppu viikko sekä eväänä töissä, että kotona :D Mutta ei se mitään, niin hyvää tää oli. Jouduin siis tekemään kaksi vuokaa, joista toinen on tosin pelkästään kasvisvuoka.

Tarvitaan siis:
n. 300g lämminsavulohta (meillä oli pippuroitua versiota)
1 parsakaali
1 rasia tuoreita papuja
500g täysjyvä penne-pastaa
parmesaaniraastetta

Juustokastike:
n. 6dl maitoa
n. 25g voita
2 rkl vehnäjauhoja
½ pakettia voimakasta koskenlaskijaa
1 rkl kapriksia
suolaa
pippurisekoitusta
aromisuolaa

Laita pastavesi liedelle ja mausta se hyvin suolalla. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Raasta juusto.

Ala valmistaa kastiketta: sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita kokoajan vispilällä ettei pala. Lorota sekaan maito ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää puolipakettia koskenlaskijaa ja sulata joukkoon. Lisää kaprikset ja mausteet. Pidä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes muut on valmiina.

Pilko pavut puoliksi ja parsakaali pieniin nuppuihin. Lisää ne pastakattimaan kun pastan keittoaikaa on kulunut yli puolet. Minulla kattila oli niin täynnä että parsasta tuli enemmänkin höyrytettyä mutta aina parempi :D Keitä muutama minuutti.

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Valuta pasta ja kasvikset. Kippaa vuoan pohjalle kerros pasta-kasvisseosta. Pilko lohi sopivankokoisiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan. Kippaa lisää/loput pasta-kasviksista päälle. Itse tein siis kaksi vuokaa eli loput meni toiseen vuokaan.

Kaada päälle kastike ja nostele niin että se valuu joka paikkaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 200-asteessa n.30min, kunnes vuoka on saanut päältä väriä.

Kommentit