Lohimedaljonkeja lisukkeineen


















Bongasin Yhteishyvä-lehden ruokaosiosta reseptin grillatuille lohimedaljongeille ja "grillikastikkeelle", jota valellaan lohen päälle. Meillähän ei edelleenkään ole sitä grilliä mutta pannussa tästäkin tulee hyvää!

Lisäksi oli uusi perunoita tillissä keitettynä sekä herkkusienipaistosta.

Lohi:
2 Lohimedaljonki
1/4 dl soijaa
3 rkl hunajaa
1 tl chilitahnaa
1-2 tl timjamia

Paistos:
1 rs herkkusieniä
1 rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
mustapippuria
suolaa

Uusia perunoita
Tilliä
Suolaa

Sekoita kastikeaineet keskenään ja laita perunat kiehumaan.

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää oliiviöljyä. Voitele lohien toinen puoli kastikkeella ja paista se puoli alaspäin muutama minuutti. Valele toinenkin puoli. Käännä lohet ja paista toiseltakin puolelta muutama minuutti, kunnes kala on kypsä.

Nosta lohet pois pannusta ja lisää pilkotut herkkusienet, tomaatit ja sipuli. Pyörittele sienet hyvin pannulle jäänneessä kastikkeessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes sienet on kypsiä.

Kommentit