Pasta Frutti di Mare














Eilen syötiin merellistä pastaa, kun kaupassa alkoi tehdä mieli jokurapuja valkosipulikastikeessa. Ei ostettu sitä mutta muuta merenelävää kyllä. :) Ostin pakasteena sellaisen frutti di mare antipasto lajitelman, jossa oli katkarapuja, simpukoita, mustekalaa ja surimia ainakin. Voi olla siinä oli muutakin :D No hyvää oli eniveis.

Tulee:
Oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
2 chilipalkoa (olis kannattanut laittaa vaan yksi)
Frutti di mare antipasto -juttu
Valkoviiniä
Valkopippuria
Aromisuolaa
Pinaatti tagliatellea

Sulata jäinen antipasto lämpimässä vesihauteessa, tai jos on aikaa niin ihan pöydällä. Jos on vielä enemmän aikaa niin vaikka jääkaapissa. Mulla oli nälkä, joten sulatin hauteessa.

Pilko valkosipuli ja chili niin pieneksi kuin saat. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta reilusti suolalla. Lisää pasta kun vesi kiehuu.

Paista valkosipuleita ja chileja öliiviöljyssä pannulla. Freesaa hetki ja lisää sitten sulanut antipastosetti. Paista hetki. Lorauta pannulla n. 2dl valkoviiniä ja mausta aromisuolalla ja valkopippurilla. Anna kiehua n.5min tai kunnes puolet viinistä on haihtunut.

Valuta pasta kun se on sopivasti al dente ja mausta se oliiviöljyllä. Sekoita kastikkeeseen ja anna lopun valkoviinin imeytyä pastaan.

Kommentit