Pasta puttanesca














Eilen kun ilmoitin laittavani tähän ja joku huomasi, että siihen tulee anjovista sai ruoka aika epäileväisen vastaanoton. Täytyy myöntää, että itsekin epäilin hyvin suurensti anjoviksen laittamista ruokaan, koska ainoat omat kokemukset siitä liittyy kouluaikojen janssoninkiusaukseen YÄK! Muttamutta molempien yllätyksesti ruoasta tuli sairaan hyvää. Olihan se pitänyt tietää, että jos Jamie tätä laittaa niin ei se voi olla pahaa :D anjoviksia tai ei. Aikaisemmin en oo oikeen kapriksiinkaan tutustunut mutta nekin yllättivät positiivisesti. Tästä tulikin sitten meille se uusi nopea, helppo ja halpa ruoka!

Noniin:
oliiviöljyä
sipuli
3 valkosipulinkynttä
8-10 anjovisfilettä (laitoin 9)
1 pieni chilipalko
1 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
kalamata oliiveja
2 rkl pieniä kapriksia
aromisuolaa
mustapippuria
täysjyvä spagettia

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla.

Pilko sipuli, valkosipuli ja chili. Freesaa niitä pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Lisää anjovikset ja sekoittele kunnes ne liukenevat.

Pilko kirsikkatomaatit ja lisää ne ja tölkkitomaatit pannulle. Murskaa kokonaisia tomaatteja pienemmäksi. Lisää kaprikset ja oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta kun se on al dente ja mausta ser oliiviöljyllä. Sekoita kastikkeen joukkoon.

Ripottele annosten päälle parmesaani raastetta. Meillä ei tosin sitä ollut joten sen korvasi Polar-raaste.

*** Olisi pitänyt laittaa vielä oreganoa mutta unohdin sen -___-

Kommentit