Raparperi - mansikkahillo

Oltiin juhannuksena mökkeilemässä päätin kerrankin ottaa mukaan mökin pihassa kasvavia raparpereja. Joka vuosi ne siellä kasvaa mutta koskaan aikaisemmin mulla ei ole ollut suurtakaan kiinnostusta niitä kohtaan. Voipi tosin olla, että johtuu siitä ettei mielenkiintoa ruoanlaittoakaan kohtaan ole ollut päätä huimaava menneinä vuosina :D.

Kuitenkin, pakkasin autoon pussillisen rapsuja ja kotona pyöräytin niistä hillon. Ylikin jäi joten lopuista on nyt kotona valmistumassa mehu, mutta siitä lisää myöhemmin.

Hilloa tuli aikalailla, 5 purkillista, joten taidetaan syödä nyt aika paljon lettuja ja jäätelöä :D Eilen piti jo kokeilla vastavalmistunutta hilloa vaniljajäätelön kanssa, ai että oli hyvää! <3

Määristä en ole ihan varma raparperien osalta, sillä mulla oli n. puoli alepan kassillista sitä tavaraa ja laitoin niin paljon kuin 5l kattilaan mahtui :D

1kg mansikoita
3-4kg raparperia
~1kg sokeria

Perkaa mansikat ja pilko raparperit. Lado ne kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Anna mehustua n. vuorokauden ajan.

Keitä seosta kunnes se on muuttnut paksuksi ja "hillomaiseksi". Kannattaa sekoittaessa varoa, huomasin kiehuvalla hillolla olevan vulkaanisia ominaisuuksia. Kannattaa siis käyttää vaikka sen kattilan kantta kilpenä kun sekoittelee...

Desinfio purkit kiehuvassa vedessä ja purkita hillo heti kun se on valmista.

Resepti sovellettu tästä.

Kommentit