Rapea Tillisiika


















Perjantaina syötiin ihanaa siikaa, jonka seurana oli uusia perunoita tillissä, sinappisilliä sekä jokirapusalaattia.

Kalan valmistus:
Siikafile
Tilliä
Merisuolaa
Venhäjauhoja
Muna
Mustapippuria
Sitruunapippuria

Poista kalasta nahka ja suurimmat ruodot. Suolaa molemmin puolin pari tuntia ennen valmistusta.

Silppua tilli ja ripottele sitä runsaasti kalan pintaan molemmin puolin. Kala saa peittyä tilliin. Ripottele myös mustapippuria

Riko lautaselle kananmuna ja toiselle lautaselle vahnäjauhoja ja runsaasti sitruunapippuria. Sekoita jauhot ja pippuri. Pyörittele kala ensin munassa ja sitten jauhoissa niin, että se on kauttaaltaan jauhottunut.

Paista kala kuumalla pannulla voissa rapeaksi molemmilta puolilta.

Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Kommentit