Sateenkaarikakku














Kaverilla oli synttärit ja päätin tehdä sovelletun version kakusta, johon törmäsin Hellapoliisin sivuilla. Muutoksena alkuperäiseen reseptiin tein keksipohjan sekä kolmannen, vihreän, kerroksen. Kuvan ottamishetkellä ensimmäinen ikinä tekemäni vadelmakiille alkoi jo valumaan johtuen pitkästä ajasta ilman jääkaappia. Jouduttiin kuljettamaan se bussissa eikä kaakku tykännyt siitä.

Kerrokset olisi saanut olla paksumpia, jotta maut olisi erottuneet paremmin. Lisäksi pitää opetella tekemmään hieman kauniimpia kiilteitä :D No, ehkä mun kakuntekijänlahjat tästä vaan paranee, kunhan väännän niitä lisempää.

Pohja:
1½ "pötköä" mustikkatäytekeksejä (Rainbow)
n. 75g voita

Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. (Murskasin blenderissä hienon hienoksi murskaksi.) Kippaa kuppiin ja nypi sekaan voi niin, että massa on tasainen. Painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Vihreä täyte (Juustokakku)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1-1½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
3 tl vihreää elintarvikeväriä
2 rkl kiehuvaa vettä
4 liivatelehteä

Laita viivatteet likoamaan kylmään veteen. Varkaa kerma. Sekoita sitruunamehu, väriaine ja sokerit tuorejuustoon.

Kiehuta vesi ja liota siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto sekaan nostellen. Kippaa seos vuokaan ja tasoita. Laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin 15min ennen kuin lisään seuraavan kerroksen.

Vaaleanpunainen täyte (vadelma)
3 liivatelehteä
1 pss Blå Bandin Vadelmamousse -jauhetta
1½ dl kylmää maitoa
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa jauhe ja maito kulhossa vaahdoksi. Kiehuta vesi ja liota liivatteet. Sekoita vaahdon joukoon. Kumoa vuokaan ja tasoita. Laita taas jääkaappiin 15min ajaksi ennen seuraavaa täytettä.

Keltainen täyte (mango-passion)
3 liivatelehteä
1 pss Blå Bandin Mango-Passionmousse -jauhetta
1½ dl kylmää maitoa
2 rkl vettä

Valmista täyte saman ohjeen mukaan kuin edellinen.

Kun kaikki täytteet on lisätty, anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Valdelmakiille:
2 pss pakastevadelmia
2 dl hyytelösokeria
3 dl vettä

Asettele jäiset vadelmat kakun päälle ja valmista hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan. Lusikoi sokeria marjojen päälle niin, että kaikki koloset tukkeutuu. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Kommentit