Mausteinen makkarakastike














Eilen päätin jättää kaupassa käynnin väliin ja käyttää kotona olevat tarvitkkeet loppuun. Laitoin siis mausteista makkarakastiketta ja lisukkeeksi vihanneksia. Emme syö juurikaan perunaa, koska siitä tulee liian helposti ähky olo. Nykyään meistä kumpikaan ei voi syödä kuin korkeintaan yhden perunan ennen kuin maha tuppaa täyteen. Syödäänkin paljon enemmän vihanneksia ja kasviksia perunan ja riisin tilalla. Pastan syömistäkin yritän minimoida mutta sen korvikkeeksi on vaikeampi keksiä mitään :D

Kastike:
3 kpl Chef Wotkinsin salamigrilleri makkaraa
3 valkosipulinkynttä
vettä
lihaliemikuutio
1 rkl maizenaa
suolaa
mustapippuria
aromisuolaa
ketsuppia
timjamia
cayenne-pippuria
chilirouhetta

Lisäksi höyrytettynä:
Tuoreita papuja
parsakaalia
ruusukaalia

Laita kattilaan vettä (sen verran kuin haluat kastiketta) ja lihaliemikuutio. Kiehauta ja lisää maizena sekotettuna pieneen määrään kylmää vettä.

Mausta kastike ja maista onko sopivaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla.

Pilko valkosipuli ja makkarat. Paista niitä hetki pannulla ja lisää sitten kastikkeeseen.

Kommentit