Täytetyt kesäkurpitsat


















Eilen syötiin täytettyjä kesäkurpitsoja ja olisi hyvin riittänyt puolikas annos eikä molemmille kokonaisia kurpitsoja. Itse en jaksanut syödä kuin puolikkaan, mies söi molemmat ja oli halkeamispisteessä. Tämä on siis neljän hengen annos, jos seurassa on henkilöitä, joiden maha vetäisi enemmänkin voi kylkeen valmistaa vaikka salaatin.

4 annosta:
2 kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tlk kokonaisia tomaatteja
n. 100g sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria
aromisuolaa
3 tl liha-mausteseosta
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
vehnäjauhoja
Päälle juustoraastetta

Halkaise kurpitsat pituussuunnassa ja koverra lusikalla malto lautaselle.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja mausta.

Pilko kurpitsan malto ja lisää se, tomaatit ja aurajuusto pannulle. Anna hautua n. 15min ilman kantta, jotta ylimääräinen neste pääsee haistumaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen.

Kun neste on haihtunut kastikkeesta tarpeeksi, lisää vehnäjauhoja suurustaaksesi kastikkeen.

Lusikoi kastike kurpitsan puolikkaisiin ja raasta relusti juustoa päälle.

Paista uunissa 15min.

Kommentit