Helpot ja nopeat kinkkukiehkurat















Eilen laitoin iltapalaksi superhelppoja ja -nopeita kinkkurullia. Tosi hyviä ja sopii illanistujaisiin ja yllätysvieraillekin tarjottavaksi koska aikaa ei kulu juuri ollenkaan.

1 tlk croisanttitaikinaa
juustoviipaleita
keittokinkkuviipaleita
1 muna tai vettä

Avaa taikinatölkki ja irroita palat toisistaan vain pystysuunnassa ja kaulitse nyt suorakulmaisia paloja ohuemmiksi. Croisanttitaikina on siitäkin hyvin kätevä, ettei se ole pakaste, joten sulattamiseen ei kulu aikaa ja kiehkurat saa nopeasti tulille. Toki taikinan voi tehdä itsekin. :)

Lado sitten kaulituille paloille kinkkua ja juustoa ja kääri pituussuunnassa rullalle. Painele liitoskohta kiinni ja leikkaa rullat 4 osaan.

Voitele palat munalla tai vedellä ja paista uunissa 200-asteessa n.12min, kunnes kierteet on saanut kullanruskean pinnan.

Kommentit