Katkarapupaistos

Sain eilen osakseni ihanaa hemmottelua! Eli ruoan valmiina suoraan töistä tullessa, kukkia ja mun lemppari suklaamuffineja! Tässä ohje miehen tekemään superhyvään katkispaistokseen, jonka pohjana on käytetty turkkilaisen Karides güveçin reseptiä.

2 Salottisipulia
5 Valkosipulin kynttä
Muutamia kirsikkatomaatteja
1 tl Chilitahnaa
500g Tomaattimurskaa
350g Katkarapuja (pakaste)
100g Emmental raastetta
100g maustamatonta tuorejuustoa
Oreganoa
Basilikaa
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä


Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi kirsikkatomaatit pienemmäksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Kaada pannulle tomaattimurska, mausta kastike suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja chilitahnalla. Kun tomaattimurska kuplii, lisää kirsikkatomaatit ja tuorejuusto. Kun tuorejuusto on liuennut kastikkeeseen, lisää basilika ja oregano.

Käännä hella nollille, lisää katkaravut ja sekoita pohjia myöten.

Kaada seos uunivuokaan, levitä päälle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Kommentit