Keltainen broilerikeitto















Tässä siis kanakeitto, jonka mainitsin edellisessä postauksessani. Koipien jämistä valmistettu keitto siis kyseessä.

1l vettä
Broilerin koipi-reisien luut
Yhden koiven liha
2 pss keittovihanneksia
2 perunaa
1 lehtisellerin varsi
1 pieni pala selleriä
Kourallinen tuoretta salviaa, persiljaa ja timjamia
Muutama mustapippuri
Ripaus suolaa
2-3 tl kurkumaa
1 tl kana- tai lihafondia

Irroita liha kypsistä koivista ja keitä luita kiedolla lämmöllä, itse keitin n. 1h ajan.

Poista luut keitinvedestä ja lisää fondi, jonka jälkeen keittovihannekset, silputut yrtit, pilkotut perunat, lehtiselleri ja selleri sekä mausteet. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä, itselläni hautui 2h. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

Lisää lopuksi pilkottu broilerinliha.

Keitto on loistavaa seuraavana päivänä kun maut on päässeet kunnolla imeytymään.

Kommentit