Mausteiset broilerin koivet



















Broilerin koipi-reidet on mun mielestä maailman tylsintä ruokaa. Kuintekin kun välillä on pieniä finanssikriisejä täytyy turvatua niihin. Ostin tällä kertaa marinoimattomia koipia, koska siitä valmismarinaadista ei oo mihinkään ja maksampahan vain itse kanasta. Väänsin itse mauste soosin, olisi vain pitänyt poistaa nahka, kuten alunperin ajattelin, mutta laiskuus iski. Vaihtoehtoisesti olisi tietysti voinut lilluttaa koipia marinoitumassa vuorokauden, ehkä maku olisi silloin imeytynyt kunnolla lihaan asti. Kastike itsessään oli tosi hyvää, ensi kerralla pitää vain antaa sen imeytyä pidempään, nythän lykkäsin sen suoraan uuniin :D Koipien luista keitin kanaliemen keittoa varten, johon käytin myös yhden koiven lihat. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Maustesoosi:
3 rkl kreikkalaista jogurttia
3 tl chilitahnaa
3 tl kanamausteseosta
1 sitruunan mehu
½ sitruunan raastettu kuori
mustapippuria
ripaus suolaa

Sekoita ainekset tahnaksia ja levitä kauttaaltaan koipien päälle.

Kannattaa siis tosiaan poistaa joko nahka tai antaa maustua mieliuiten 1vrk, vähintään kuintekin 4h pitäisi maun olla imeytynyt edes jonkin verran.

Kommentit