Eläinten viikko 4.10 - 10.10

Tällä viikolla vietetään Eläinten viikkoa ja sen kunniaksi olen meillä syödään koko viikko pelkkää kasvisruokaa.

Eläinten viikon eläimenä on tänä vuonna sika, josta löytyy lisätietoja täältä. Toivottavasti mahdollisimman moni tutustuu suomalaisten sikojen elämään, koska itseäni ainakin järkytti kun luin kääntymisen estävistä häkeistä ja hännän purennasta.

Toivottavasti viikon aihe saisi mahdollisimmat monet miettikään sikojen oloja suomessa ja alkaisi tukemaan enemmän luomutuotantoa, jossa sioilla on edes hieman lajille ominaisemmat olosuhteet.

Vaikka sikoja kasvatettaisiinkin hyötykäyttöön ja "lihoiksi", ansaitsevat ne lyhyen elämänsä olevan sellainen kuin sioilla on tarkoitellu olla. Ei kenenkään, ihmisen tai eläimen, tule viettää elämäänsä pienessä ja ahtaassa tilassa näkemättä luonnonvaloa oli elämän "tarkoitus" mikä tahansa.

Enkä siis yritä käännyttää ketään kasvissyöjäksi, enhän ole sellainen itsekään, pyydän vain kiinnittämään huomiota syömämme lihan alkuperään ja eläinten kohteluun, vaikka vain tämän yhden viikon ajan. Haastankin nyt kaikki ne, jotka eksyvät tänne tällä viikolla suomaan ajatuksia sioille! :)

SEY:n sivuilta löytyy lisätietoa Eläinten viikosta ja eläinsuojelusta.














kuva täältä

Kommentit

Hanna Takala sanoi…
Tämä on mennyt ihan ohi tämä viikko, mutta varsin kasvispitoista on ollut, muutenkin kuin keskiviikkona.
Katja sanoi…
Onpas hyvännököisiä noi ruusukaalit sulla! Taidampa ostaa itekin tänään niitä :)