Kasvislasagne















Eilen oli kasvislasagnen vuoro ja soijarouhe upposi vaikka mies ei sitä aikaisemmin ollutkaan maistanut. Oon kyllä varma ettei sitä kukaan olis jauhelihasta erottanut :D

200-300 g lasagnelevyjä

Tomaattikastike:
2,5 dl tummaa soijarouhetta
500 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1prk tomaattipyrettä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 tlk herkkusieniä
2 porkkanaa raastettuna
0,5 tl cayennepippuria
1 kasvisliemikuutio
valkopippuria
suolaa

Valkokastike:
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
150g juustoraastetta
valkopippuria
suolaa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja lisää tomaattipyre ja -murska sekä cayennepippuri.

Raasta porkkanat ja lisää ne ja herkkusienet joukkoon. Lisää soijarouhe ja vesi. Kiehauta ja anna hautua kannen alla.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastikkeen tulisi olla aika löysää, joten lisää vettä sen mukaan.

Valmista sitten valkokastike:

Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä jauhoja hetki ja lisää sitten maito hitaasti koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta kunnes se paksunee. Ota seos pois levyltä mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste. Sekoita hyvin kunnes juusto on sulanut.

Lasagne on valmis koottavaksi:

Kaada vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle molempia kastikkeita ja peitä taas levyillä. Täytä näin kunnes vuoka on täynnä. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain valkokastiketta. Halutessasi voit raastaa päälle vielä juustoa.

Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.

Kommentit