Maa-artisokkapyreetä ja haukea inkiväärikastikeessa




















Eilen oli kokeilussa tällänen ruoka kun kaupassa vähän innostuttiin :D. Oli oikein hyvää, varsinkin maa-artisokkapyree oli positiivinen yllätys. Ollaankin mietitty, että pakko sen on olla hyvää kun Ruotsin "arvostele mun illallinen" -ohjelmassa kaikki aina hehkuttaa sitä :D Lisäksi papuja ja herneitä.

Pyree: (kahdelle)
500g maa-artisokkia
1 l vettä
2 tl suolaa
½dl maitoa
1 tl voita
(2 rkl keitinlientä)
suolaa

Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
250g haukifilee
2 dl kevyttä ja paksua ruokakermaa
1 rkl raastettua inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
½ kalaliemikuutio

Kuori maa-artisokat ja laita vesi kiehumaan, mausta se suolalla. Lisää artisokat kun vesi kiehuu. Anna kiehua ihan pehmeiksi.

Pilko haukifilee suupaloiksi, valkosipuli silpuksi ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja kuulota valkosipuleita siinä hetki, lisää kala. Kun palat ovat hieman paistuneet lisää kerma ja inkivääri. Mausta.

Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes olet tehnyt artisokkapyreen. Maistele kastiketta ja laimenna/mausta lisää tarpeen tullen.

Ota muutama kauhallinen artisokkien keitinlientä talteen ja valuta artisokat. Murskaa niitä hieman ja lorauta sekaan maito. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Mausta suolalla ja voi nokareella. Lisää keitinlientä jos sose on liian jämäkkää.

Kommentit