Marinara -kastike

Lauantaina syötiin pizzaa ja tein siihen kastikkeeksi Marinara -kastikkeen, jota syötiin myös sunnuntaina pastan kanssa. Tätä perinteista italialaista kastiketta käytetään kotimaassaan pizzoihin, pastoihin, riisin ja meren elävien kanssa.

Ohjeesta tulee runsaasti kastiketta, meillä riitti yhteen pizzaan ja 4 hlö pasta-annokseen.

2 tlk kokonaisia tomaatteja
oliiviöljyä
sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria reilusti

pilko sipuli ja valkosipuli. Kuulota sipuli oliiviöljyssä pehmeäksi, lisää valkosipuli ja kuulota vielä hetki.

Lisää tomaatit ja murskaa niitä pienemmäksi. Mausta ja anna kiehua keskilämmöllä 10-15min.

Itse soseutin kastikkeen vielä sauvasekoittimella, jottei pizzaan tule isoja tomaatin paloja mutta pastassa tai lasagnessa tämä tuskin haittaa.

Kommentit