Suppilovahverokastike pastalle ja lihalle















Viikonloppuna käytiin torilla pyörähtämässä ja istuttiin ihanassa torikahvilassa, Kauppatorin Toripoikien teltassa, johon rakastuin ihan täysin. Sanoinkin etten enää koskaan mene mihinkään nk. "trendikuppilaan", jossain on kahvin hinta-laatusuhde ihan keturallaan = kallista ja pahaa. Voin mieluummin tulla torille, istua telttaan puupenkille ja siemailla pahvimukista ehdottomasti Helsingin parasta kahvia tuttavallisessa ilmapiirissä ystävällisiä ihmisiä ympärilläni.

Ostettiin torilta myös mukaan ihanan näköisiä suppilovahveroita. Kotona oli valmiiksi odottamassa naudan paahtopaisti, jonka seuraksi tein sienistä kastikkeen. Tokikaan kaikkia sieniä en siihen käyttänyt vaan lopuista laitoin pastakastikkeen pekonilla höystettynä. Kumpaankin ruokaan siis kastike on täysin samallalailla tehty, pastan seuraksi vain lisätty pekonia. Kastikeen voi toki tehdä aivan yhtä hyvin muistakin sienistä kuin suppilovahveroista.
Superhyvää!!

½l tuoreita suppilovahveroita
1 tl voita
1 sipuli
1 prk kevyttä ja paksua
½ mustapekkajuusto
suolaa
mustapippuria
(lihalientä, paistilientä, ½ pkt pekonia)

Pilko sipuli ja kuulota se voissa pehmeäksi, lisää putsatut sienet ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun sienet on kutistuneet puoleen alkuperäisestä lisää kerma ja mustapekka. Anna juuston sulaa. Hauduta pienellä lämmöllä kannen alla 5-10min välillä sekoittaen.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
1 purkki kevyttä ja paksua? Onko se kermaa?
Katja sanoi…
Juu kyllä, eli Flora Kevyt ja paksu -ruokakermaa. Toki voi mikä tahansa ruokerma on ihan hyvä mutta kevytkermat saattavat muuten olla aika lirua.