Uusi lempparini päärynä!

Päärynästä on tullut mun uusi ehdoton lempparihedelmä ja syönkin päivittäin yhden. Omenille olen allerginen, sitrukset sottaavat ja banaani maistuu usein puulta, joten päärynä on loistava vaihtoehto näille. Päärynät sopivat myös monien ruokien lisukkeisiin, kuten lämpimiin ja kylmiin salaatteihin.

Voimakasaromiset juustot, etenkin homejuustot sopivat hienosti yhteen päärynän kanssa. Eilen tein lisukesalaatin päärynästä, fetasta ja briestä. Jälkiruoksi sopisi hyvin esim. suklaafondue johon dipataan päärynää ja sinihomejuustoa. Myös uunipäärynät ovat loistava jälkiruoka tai miksei välipalakin.

Juustoinen päärynäsalaatti (2hlö)
1 päärynä
½ pkt fetaa
½ pkt brietä
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
(pieni loraus sitruunamehua tai ripaus raastettua kuorta)

Kaikki ainekset pilkotaan kulhoon ja sekoitetaan oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

Päärynät voi halutteessaan myös käyttää pannun kautta, jotta ne vähän pehmenevät mutta itse en näe sitä tarpeelliseksi.

Salaattia voi lisätä oman maun mukaan miten haluaa. Sekaan sopii hyvin muutama salaatin lehti, keitetty vihreä parsa, hunajameloni, kurkku tai muu vastaava mietoarominen vihannes. Juustotkin voi toki korvata muilla voimakkailla juustoilla. Muita voimakasaromisia tuotteita, kuin juustoa, en ehkä lisäisi, jottei päärynän ja juuston makujen harmonia rikkoontuisi, sehän tässä kuintekin oli se pääasia. :)

Kommentit