Joulu: Kastike kalkkunalle

Paistoliemesta saa tehtyä erinomaisen kastikkeen kalkkunalle ja sopii se toki myös kinkulle. Paistoliemen lisäksi tarvitaan vain ruoka- tai kuohukermaa.

Laita kalkkunan päällä olleet pekonit paistoliemen sekaan ja hankaa puulastalla maut irti paistoliemiastian pohjasta. Kaada liemi pekoneineen ja muine rippeineen kattilaan.

Keitä kokoon kunnes liemi on vähentynyt n.puoleen. Siivilöy kastikkeesta turhat rippeet ja pekonit pois. Lisää 2-3 dl kermaa, maistele koska kermaa on sopivasti. Kastikepohja on hyvin suolaista ja saattaa mausta riippuen vaatia runsaastikin kermaa.

Kiehauta kastike ja säädä levy pienelle. Laita kastikkeen pintaan kiinni kasteltu voipaperi tai folio estämään kalvon muodostumista pinnalle.

Tarjoa paistetun kalkkunan kanssa.

Kommentit